Θάνος / Ζαχαρούλα Κουκουλίτσιου & Συνεργάτες Ι.Κ.Ε.

 

Επιδοτήσεις ρεύματος τον Απρίλιο για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις

Αγαπητοί συνεργάτες ,

Σας στέλνω αναλυτικά την επιδότηση που θα ισχύσει στο ρεύμα για τον Απρίλιο , δεν το λες κ άσχημο αυτό ( σε σχέση με τα καύσιμα…)

Αύξηση κατά 80% της επιδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας στα οικιακά τιμολόγια, ενώ ταυτόχρονα υπερδιπλασιάζονται οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα για μικρομεσαίες.

Ειδικότερα για τον Απρίλιο η μέση μηνιαία ενίσχυση για τις κύριες κατοικίες 4,2 εκατομμυρίων καταναλωτών ανέρχεται στα 72 ευρώ από 40 ευρώ τον Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα οι πρώτες 150 κιλοβατώρες η επιδότηση ορίζεται στα 270 ευρώ ανά Μεγαβατώρα από 150 ευρώ, ενώ για τις καταναλώσεις από 151 έως 300 κιλοβατώρες στα 110 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Για τους δικαιούχους του ΚΟΤ η μέση μηνιαία ενίσχυση υπολογίζεται στα 87 ευρώ από 53 ευρώ με το ύψος της ενίσχυσης να ορίζεται στα 290 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες

Επίσης για τους πολίτες που δεν δήλωσαν αριθμό παροχής και σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα της χορήγησης αναδρομικά από τον Ιανουάριο της επιδότησης.

Στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται νέο πεδίο για συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας ώστε την επιδότηση να την λάβουν και οι φοιτητές αναδρομικά από Ιανουάριο.

Επιδοτήσεις ρεύματος για επιχειρήσεις

Για τα μη οικιακά τιμολόγια, αγρότες και επαγγελματίες ,αύξηση της επιδότησης στα 130 ευρώ ανά Μεγαβατώρα από 65 ευρώ τον Μάρτιο.

Για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25 kVΑ και αρτοποιεία δίνεται πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η επιδότηση οριζεται σε 230 ευρώ ανά Μεγβατώρα και αφορά 1.060.000 εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, αρτοποιεία. Το ύψος του μέτρου είναι 35 εκ. ευρώ

Επιπλέον για τις προαναφερόμενες κατηγορίες δίνονται αναδρομικές επιδοτήσεις ρεύματος συνολικού ύψους 75 εκ ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο και Μάρτιο ώστε να καλυφθεί έως 80% της ρήτρας. Η επιχορήγηση θα δοθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις από τον Απρίλιο.

Ενισχύσεις για το φυσικό αέριο

Για το φυσικό αέριο για τα οικιακά τιμολόγια και για τον μήνα Μάρτιο η επιδότηση ορίζεται στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα και αφορά 540,000 νοικοκυριά. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα χορηγήσει επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Άρα το όφελος ανέρχεται στα 40 ευρώ

Για τον Απρίλιο οι επιδοτήσεις φυσικού αερίου θα ανακοινωθούν στο τέλος του Μαρτίου.

Η επιδότηση στο φυσικό αέριο σε μη οικιακά τιμολογία για τον Μάρτιο θα ανέλθει στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα

Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου ( κτήριο πλατεία)
4ος όροφος, γραφείο Δ1
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣSocial links
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
(+30) - 694 4748793
(+30) - 694 8380239
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου (Κτήριο Πλατεία)
GET IN TOUCHΚοινωνικοί σύνδεσμοι
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Created by Pasteque.

Copyright by ΘΑΝΟΣ Ι.ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. All rights reserved.