Θάνος / Ζαχαρούλα Κουκουλίτσιου & Συνεργάτες Ι.Κ.Ε.

 

«Λουκέτα» από την 1η Δεκεμβρίου για τις ταμειακές μηχανές

Αγαπητοί συνεργάτες ,

Τσουχτερά πρόστιμα και «λουκέτα» από 48 ώρες έως και 10 ημέρες αντιμετωπίζουν από την 1η Δεκεμβρίου οι επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν στη φορολογική διοίκηση τα στοιχεία που εκδίδουν από τις ταμειακές μηχανές για τις λιανικές πωλήσεις. 

Η ΑΑΔΕ έχει ήδη στείλει προειδοποιητικά e-mail στις επιχειρήσεις οι οποίες αν και υπόχρεες σε χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) εντοπίστηκαν να μην έχουν διαβιβάσει στη Φορολογική Διοίκηση τα στοιχεία λιανικής με τα οποία καλούνται να συμμορφωθούν εντός προθεσμίας 10 ημερών από την ημέρα της αποστολής του μηνύματος. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλονται πρόστιμα αναδρομικά από 31 Οκτωβρίου 2022.

Από την Πέμπτη, η μη διαβίβαση στοιχείων οδηγεί απευθείας στα πρόστιμα και τα λουκέτα χωρίς να έχει μεσολαβήσει προειδοποιητικό μήνυμα.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποστέλλουν τα στοιχεία των λιανικών τους πωλήσεων, το αργότερο μέσα σε 24 ώρες από την έκδοση του φορολογικού στοιχείου στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ e-send. Ειδικά οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης υποχρεούνται να στέλνουν στοιχεία ανά τρίωρο, τα πρατήρια υγρών καυσίμων κάθε ώρα, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις ανά 24ωρο.

Τα πρόστιμα για μη διαβίβαση στοιχείων είναι τα εξής:

Για πράξεις που επιβαρύνονται με ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους ίσο με το 50% επί του ΦΠΑ που αναγράφεται επί του κάθε μη διαβιβασθέντος στοιχείου. Το πρόστιμο αυτό δεν μπορεί να είναι κατώτερο, αθροιστικά ανά φορολογικό έλεγχο, των 250 ευρώ, για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία, και των 500 ευρώ για όσες τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, εφόσον ο φορολογούμενος τηρεί απλογραφικά βιβλία και 1.000 ευρώ, ανά φορολογικό έλεγχο, αν ο φορολογούμενος τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου ( κτήριο πλατεία)
4ος όροφος, γραφείο Δ1
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣSocial links
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
(+30) - 694 4748793
(+30) - 694 8380239
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου (Κτήριο Πλατεία)
GET IN TOUCHΚοινωνικοί σύνδεσμοι
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Created by Pasteque.

Copyright by ΘΑΝΟΣ Ι.ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. All rights reserved.