Θάνος / Ζαχαρούλα Κουκουλίτσιου & Συνεργάτες Ι.Κ.Ε.

 

Σταματούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί από την Εφορία

Αγαπητοί συνεργάτες  ,

Στοπ στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς από την Εφορία μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η Εφορία ρίχνει το βάρος της στον έλεγχο επιχειρήσεων και επαγγελματιών αλλά και στο λαθρεμπόριο καυσίμων καθώς και στις δύο περιπτώσεις καταγράφεται έξαρση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αύγουστος θα είναι ένας ήσυχος μήνας για τους οφειλέτες του Δημοσίου καθώς δεν πρόκειται η φορολογική διοίκηση να βγάλει στο σφυρί» κανέναν ακίνητο.  Όπως προκύπτει από τον προγραμματισμό ο πρώτος πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και αφορά 2 οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη, 1 διαμέρισμα επίσης στη Θεσσαλονίκη, μια κατοικία στο Καστρί και μια μεζονέτα στη Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατη διάταξη που ψηφίσθηκε από τη Βουλή και τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από την ΑΑΔΕ ορίζει ότι η εφορία δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις αντικειμένων και περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειας του τον οφειλέτη.

Επίσης, εκτός των περιουσιακών στοιχείων που είναι αναγκαία για τη διαβίωση του οφειλέτη, προκειμένου για πρόσωπα τα οποία με την προσωπική τους εργασία αποκτούν όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν, εξαιρούνται από την κατάσχεση, τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την εργασία τους.

Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ του οφειλέτη και του κατασχόντος ως προς τα αντικείμενα που θα κατασχεθούν εάν δηλαδή καλύπτουν ή όχι βασικές ανάγκες, τα συγκεκριμένα αντικείμενα κατάσχονται μεν, αλλά παραδίδονται στον  οφειλέτη, «φέροντα πάσας τας ευθύνας του μεσεγγυούχου» ενώ η  διαφορά λύνεται στο Ειρηνοδικείο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί με αίτησή του ο οφειλέτης εντός πέντε ημερών, από της παραδόσεως ή επιδόσεως του αντιγράφου της εκθέσεως κατασχέσεως.

Καλό σ/κ..

Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου ( κτήριο πλατεία)
4ος όροφος, γραφείο Δ1
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣSocial links
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
(+30) - 694 4748793
(+30) - 694 8380239
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου (Κτήριο Πλατεία)
GET IN TOUCHΚοινωνικοί σύνδεσμοι
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Created by Pasteque.

Copyright by ΘΑΝΟΣ Ι.ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. All rights reserved.