Θάνος / Ζαχαρούλα Κουκουλίτσιου & Συνεργάτες Ι.Κ.Ε.

 

Τι προβλέπουν οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας και του Εργάνη που δεν προβλέπεται στην Υπουργική απόφαση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Αγαπητοί συνεργάτες ,

Με όλο τον σεβασμό σε αυτούς τους τεχνοκράτες – στελέχη του υπ. εργασίας , που προσπαθούν να εντάξουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας σε κάθε ελληνική επιχείρηση – και στο περίπτερο δηλαδή με έναν εργαζόμενο περιορισμένου χρόνου εργασίας-  θα καταγράψω σε απλά ελληνικά την διαδικασία και θα θέσω «αναπάντητα» ερωτήματα .. καλές κ άγιες οι προθέσεις αλλά όσα πτυχία κ  επαγγελματικούς τίτλους κ αν έχει κάποιος – δόξα το θεό  έχω κ εγώ αρκετά ,-  πριν αποτυπώσεις εφαρμογή νόμου , καλό θα ήταν να έχεις δουλέψει έστω κ με ένα ένσημο σε λογιστήριο εταιρείας…

 – 1. ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β ΦΑΣΗΣ

1/11-30/11/2022 οι ανακοινώσεις, 1/10-30/11/2022 η Υπουργική Απόφαση

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΟΔΗΓΟΙ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΤΗΛΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι διευκρινήσεις της 19/7 του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ αναφέρουν ”το ψηφιακό σύστημα ωρομέτρησης θα εφαρμοστεί μόνο στους εργαζόμενους με φυσική παρουσία. Άρα για κάποιον που ξεκινά ή /και ολοκληρώνει την εργασία του στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης όπου και εργάζεται ισχύει κανονικά η κάρτα εργασίας”.

Η Υπουργική Απόφαση αναφέρει “για όλους τους εργαζόμενους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του δανειζόμενου προσωπικού”.

  1. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι διευκρινήσεις της 19/7 του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ αναφέρουν “ Η δήλωση γεγονότος έναρξης / λήξης Κάρτας Εργασίας, θα δύναται να υποβληθεί με μέγιστο χρόνο καθυστέρησης (γεγονότος έναρξης / λήξης) 15’ Λεπτών.”

Η Υπουργική Απόφαση αναφέρει “άμεση καταγραφή της πραγματικής έναρξης και λήξης απασχόλησης” και “αυτοματοποιημένα και σε πραγματικό χρόνο τις εγγραφές για την έναρξη και λήξη της απασχόλησης”.

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ:

– Τι ισχύει με το προσωπικό από εργολαβία?

– Τι είναι η ωροάδεια και ποιο το θεσμικό πλαίσιο?

– Έχει συνδεθεί η αυτόματη συμπλήρωση της ΑΠΔ με τα στοιχεία του ημερολογίου πραγματικής απασχόλησης όπως είχε εξαγγελθεί στην παρουσίαση του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ?

Αυτό με το δηλωθέν ωράριο εργασίας σε προγραμματισμένες Κανονικές άδειες, σε ασθένειες τοκετού ή άλλες μακροχρόνιες, σε εξάμηνες μητρότητες και 4μηνες γονικές άδειες (υποβληθείσες στην πλατφόρμα ΔΥΠΑ ) δεν είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ?? Πώς αντιμετωπίζεις τους μισθωτούς όταν ενώ γνωρίζουν την ΑΔΕΙΑ βλέπουν στην πλατφόρμα ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ???

Και πολλά άλλα θέματα που δεν αποτυπώνονται ορθά ?? (π.χ. σε ωράριο διακεκομμένο η ημερήσια πραγματική απασχόληση απεικονίζει μόνον την απογευματινή προσέλευση ή π.χ. δηλωθέν ωράριο εργασίας σε άλλο παράρτημα της επιχείρησης, διαφορετικό της απογραφής δεν γίνεται γνωστό στον εργαζόμενο)!!

Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου ( κτήριο πλατεία)
4ος όροφος, γραφείο Δ1
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣSocial links
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
(+30) - 694 4748793
(+30) - 694 8380239
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου (Κτήριο Πλατεία)
GET IN TOUCHΚοινωνικοί σύνδεσμοι
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Created by Pasteque.

Copyright by ΘΑΝΟΣ Ι.ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. All rights reserved.