Θάνος / Ζαχαρούλα Κουκουλίτσιου & Συνεργάτες Ι.Κ.Ε.

 

Voucher Τουρισμού, ένα win win εργαλείο για εργοδότες και εργαζομένους που έχει μεγάλο ενδιαφέρον

Περίπτωση ιζ παραγρ1. ΑΡΘΡΟ 14 ΚΦΕ

 

Αγαπητοί συνεργάτες ,

Ψηφίσθηκε ένα ενδιαφέρον «εργαλείο», μια νέα επιπλέον παροχή η οποία έχει άμεση απήχηση στους Έλληνες εργαζόμενους και έμμεση σε όλα τα ξενοδοχεία που συνεχίζουν και λειτουργούν. Και αναφέρομαι στο voucher τουρισμού.

Το voucher τουρισμού είναι ενδεχομένως, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα παραδείγματα της προσπάθειας για την παροχή κινήτρων -την τρέχουσα περίοδο. Είναι στην ουσία, ετήσια παροχή διακοπών (300 ευρώ ανά εργαζόμενο) μέσω διατακτικών εσωτερικού τουρισμού και έχει ως στόχο να στηρίξει τον εσωτερικό τουρισμό, που έχει πληγεί σοβαρά λόγω του COVID-19. Η σχετική κυβερνητική ρύθμιση για εταιρικό «holiday voucher» αναμένεται από την αγορά, με την ιδιωτική πρωτοβουλία να είναι έτοιμη να την υποδεχθεί και να την αναπτύξει ακόμη περισσότερο. Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της απόφασης είναι πως η παροχή δεν θα επιβαρύνεται με εργοδοτικές εισφορές, απαλλάσσεται από τη φορολογία εισοδήματος των εργαζομένων, και οι διατακτικές εσωτερικού τουρισμού θα εντάσσονται στις εκπιπτόμενες δαπάνες των επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βέβαια για να έχει θετικό αντίκτυπο, θα πρέπει να βρει ανταπόκριση από τις κοινές επιχειρήσεις οι οποίες – εν μέσω πανδημίας – θα πρέπει να βρουν τον «τρόπο» να επιβραβεύσουν το προσωπικό τους με μια τέτοια παροχή. Από καθαρή πρακτική πλευρά, αν βρεθεί αυτός ο τρόπος, θα αποφέρει σημαντική μείωση κόστους στον εργοδότη και σημαντικότερη ωφέλεια στον εργαζόμενο

Παράδειγμα:

Έστω σήμερα ο εργοδότης χορηγεί bonus σε έναν εργαζόμενο αξίας 300€. Το κόστος εργοδότη με την προσαύξηση των εργοδοτικών εισφορών φτάνει στα 375€ ενώ το καθαρό έσοδο του εργαζόμενου είναι: 300€ – 45€ εισφορές εργαζομένου – 60€ περίπου ως φόρος = 195€ καθαρές αποδοχές. Άρα κάτι το οποίο θα κόστιζε στον εργοδότη 375€, θα έφτανε στα χέρια του εργαζομένου περίπου στο 50% του.

Αν αυτό το ποσό χορηγηθεί ως voucher τουρισμού, τότε το συνολικό κόστος του εργοδότη θα είναι ακριβώς το ίδιο με το καθαρό πληρωτέο του εργαζομένου, δηλαδή θα είναι 300€. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο εργοδότης θα έχει ωφέλεια 25% και ο εργαζόμενος 50%!

Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου ( κτήριο πλατεία)
4ος όροφος, γραφείο Δ1
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣSocial links
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
(+30) - 694 4748793
(+30) - 694 8380239
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου (Κτήριο Πλατεία)
GET IN TOUCHΚοινωνικοί σύνδεσμοι
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Created by Pasteque.

Copyright by ΘΑΝΟΣ Ι.ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. All rights reserved.