Θάνος / Ζαχαρούλα Κουκουλίτσιου & Συνεργάτες Ι.Κ.Ε.

 

ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κ ΥΠ ΟΙΚΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ POS – ΤΑΜΕΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ Κ 29 ΦΕΒΡ

24 Φεβρουαρίου, 2024by Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος0

Αγαπητοί συνεργάτες ,

Έπεσε στα χέρια μας ένα δελτίο τύπου εξέδωσε το σωματείο τεχνικών ταμειακών μηχανών που περιγράφει την όλη διαδικασία, τονίζοντας ότι θα πρέπει αρχικά να έχει αναβαθμιστεί το POS και στην συνέχεια η ταμειακή μηχανή.

Από το εν λόγω δελτίο τύπου κρατάμε την πληροφορία ότι μέχρι προχθές ήταν έτοιμο μόλις το 10% των επιχειρήσεων, σε σχέση με την αναβάθμιση των POS, ενώ αντίστοιχα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ήταν αναβαθμισμένες τρεις στις δέκα ταμειακές μηχανές.

Με λίγα λόγια, είμαστε ακόμα πολύ πίσω σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με το εν λόγω έργο, αφού δεν έχουμε φτάσει ούτε στο 1/4 του δρόμου, αλλά κυρίως εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση, ενώ φυσικά ο πανικός δεν βοηθά στο να αποκτηθεί η απαραίτητη πληροφόρηση άμεσα και σωστά. Δεν θα το αναλύσουμε άλλο το ζήτημα, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρξει κανονική παράταση. Βέβαια, εκτός από το αυτονόητο, το λέει και ο ίδιος ο υπουργός που εξήγγειλε 4ο και 5ο πρόγραμμα voucher κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS, κάτι που αναφέρει και η Α.Α.Δ.Ε. στο δελτίου τύπου της 20/2/24.

Οι αρμόδιοι απειλούν με υπέρογκα πρόστιμα για κάτι προβληματικό, παρανοϊκό και οτιδήποτε άλλο άσχημο χαρακτηριστικό συνοδεύει την εν λόγω διαδικασία. Για να είχε νόημα προς τον πραγματικό σκοπό του το όλο εγχείρημα, θα έπρεπε να το συνοδεύουν μόνο τα σωστά χαρακτηριστικά του, γιατί όντως υπάρχουν, αλλά θέλει χρόνο και οργάνωση για να αναδειχθούν. Η επίσημη παράταση είναι απαραίτητη για την ηρεμία, κυρίως την ψυχική, όλων των εμπλεκομένων με το έργο. Αλλά επίσημη παράταση, όχι «μεσοβέζικες» λύσεις με σιωπηρή παράταση, χωρίς επιβολή προστίμων και άλλα τέτοια γνωστά «τερτίπια».

Παρεμπιπτόντως,

τα υπέρογκα πρόστιμα είναι ήδη αποφασισμένα και αυτοί που τα αποφάσισαν τα διαφημίζουν περίτρανα κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο προς τις επιχειρήσεις, αλλά και προς όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οπότε στο έργο τερτίπια δεν χωρούν.

Καλή ξεκούραση σε όλους μας..

Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου ( κτήριο πλατεία)
4ος όροφος, γραφείο Δ1
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣSocial links
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
(+30) - 694 4748793
(+30) - 694 8380239
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου (Κτήριο Πλατεία)
GET IN TOUCHΚοινωνικοί σύνδεσμοι
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Created by Pasteque.

Copyright by ΘΑΝΟΣ Ι.ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. All rights reserved.