Θάνος / Ζαχαρούλα Κουκουλίτσιου & Συνεργάτες Ι.Κ.Ε.

 

ΑΝΟΙΞΑΝ (?) ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΧΙ – ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ..

Αγαπητοί συνεργάτες ,

Από χθες, λοιπόν, περίπου στις 22.00 το βράδυ άνοιξε η εφαρμογή ή πλατφόρμα, όπως έχουν μετονομαστεί όλες οι εφαρμογές από την εποχή covid, υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Οι δηλώσεις, λοιπόν, άνοιξαν στις 25 Απριλίου και ο αρμόδιος υπουργός, παραδεχόμενος την καθυστερημένη έναρξη τους, είχε αναφέρει ότι θα δοθεί αντίστοιχο περιθώριο προς το τέλος των δηλώσεων. Κάπως έτσι, λοιπόν, βγήκε από ένα δελτίο τύπου ότι η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος λήγει στις 26 Ιουλίου. Δηλαδή 25 ημέρες χάθηκαν τον Απρίλιο και δόθηκαν ισόποσες τον Ιούλιο.

Βέβαια, ξεχνούν αρκετά βασικά ζητήματα στο θέμα, τα οποία θα θέσουμε ευθύς αμέσως θέτοντας και τα αντίστοιχα ερωτήματα:

  • Οι δηλώσεις των νομικών προσώπων πατροπαράδοτα δεν έχουν ανοίξει και είναι άγνωστο το πότε θα γίνει αυτό. Θα δοθεί άραγε αντίστοιχη μεταφορά της προθεσμίας για αυτά; Απαντάμε μόνοι μας, φυσικά και δεν θα δοθεί. Κάθε χρόνο όλο και μεγαλώνει η απόσταση της έναρξης της εφαρμογής για τα νομικά πρόσωπα, σε σχέση με τα φυσικά, ενώ τα φώτα πέφτουν στον «πρωταγωνιστή των δηλώσεων» έντυπο Ε1.
  • Mοιραία υπάρχουν χιλιάδες μέλη νομικών προσώπων και ειδικότερα μέλη των Ο.Ε. και Ε.Ε., που δεν μπορούν να κάνουν δήλωση αν δεν έχει πρώτα ολοκληρώσει την δήλωση του το νομικό πρόσωπο.
  • Όλους τους φορείς που ζητούν ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ το νέο εκκαθαριστικό θα τους διαχειριστείτε εσείς ΕΚΕΙ στο υπουργείο; Αν δεν καταλάβατε τι εννοούμε, μιλάμε για τους παιδικούς σταθμούς, τις τράπεζες, τους δήμους, την τροχαία για τις κλήσεις και όποιον άλλον δημόσιο ή και σχεδόν δημόσιο φορέα ζητάει το εκκαθαριστικό ή το Ε1 για να εξετάσει ότι μπορείτε να φανταστείτε, κάτι το οποίο φυσικά το έχουμε κάθε χρόνο σαν φαινόμενο.
  • Προ συμπληρωμένες δηλώσεις … ανέκδοτο είναι αυτό

Αλήθεια στην λέξη προ συμπληρωμένες έχουν προβλέψει σε αυτές και τις φιλοξενίες ?, τους τόκους καταθέσεων ?  τις μεταβολές στην πρώτη κατοικία ? τις αγορές και ότι άλλο ζητάει μία φορολογική δήλωση; Θα γίνουν και αυτά μόνα τους; Προφανώς και δεν θα γίνουν.

  • Έχουν προβλέψει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα και ελλείψεις στα δεδομένα που έχουν ανεβάσει οι τράπεζες, τα ταμεία, το δημόσιο και γενικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς των προ συμπληρωμένων κωδικών;
  • Η περίοδος υποβολής δηλώσεων ξεκίνησε μόλις μία ημέρα μετά από τη δημοσίευση της πιο κρίσιμης απόφασης για τον τύπο και περιεχόμενο των εντύπων Ε3 και Ε1 και επιπλέον χωρίς έλεγχο πληρότητας της αποστολής όλων των δεδομένων από φορείς του Δημοσίου για προσυμπλήρωση αυτών (καθυστέρηση χωρίς υπαιτιότητα λογιστή)
  • Δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση για τον τύπο και το περιεχόμενο του Εντύπου Ν, ούτε άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων νομικών προσώπων (καθυστέρηση χωρίς υπαιτιότητα λογιστή),
  • Ο έλεγχος κριτηρίων και η ενημέρωση των επιχειρήσεων που απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος, συνεπεία αύξησης θέσεων απασχόλησης, διενεργείται από την ΑΑΔΕ μέχρι τις 31/05 (καθυστέρηση χωρίς υπαιτιότητα λογιστή),

 Για να μην παρεξηγηθώ :

Κάθε χρόνο η φορολογική αρχή προχωρά σε  «καινοτόμες εφαρμογές στο φορολογικό σύστημα»  και βοηθάει αρκετά καθώς οι περισσότερες βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση ,  αλλά είναι άσχημο να πιεζόμαστε να γίνουν όλα μέσα σε ασφυκτικές ημερομηνίες με διευκρινήσεις ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΩΘΟΥΝ αργότερα…

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους…

Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου ( κτήριο πλατεία)
4ος όροφος, γραφείο Δ1
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣSocial links
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
(+30) - 694 4748793
(+30) - 694 8380239
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου (Κτήριο Πλατεία)
GET IN TOUCHΚοινωνικοί σύνδεσμοι
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Created by Pasteque.

Copyright by ΘΑΝΟΣ Ι.ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. All rights reserved.