Θάνος / Ζαχαρούλα Κουκουλίτσιου & Συνεργάτες Ι.Κ.Ε.

 

Νέο φορολογικό , χρόνος για διορθώσεις υπάρχει , δεν ξέρω αν υπάρχει θέληση από το υπουργείο…

Αγαπητοί συνεργάτες ,

Τη ερχόμενη Δευτέρα 27/11 ολοκληρώνεται η διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο , με ομοβροντία αιτημάτων για διορθώσεις , και αμέσως  μετα θα πρέπει να εισαχθεί από την κυβέρνηση για ψήφιση στην βουλή.

Χρόνος για διορθώσεις πάντοτε υπάρχει , καθώς όχι μόνο οι επαγγελματικές οργανώσεις αλλά κ κάποιοι από εμάς τους φοροτεχνικούς υποβάλλαμε  , παρατηρήσεις , προτάσεις κ κάποιοι καταθέσαμε κ …λύσεις – τροποποιήσεις.

Ένας από αυτούς είμαι κ εγώ ,

Επέλεξα να τεκμηριώσω προς το υπουργείο ένα κατ’ εμέ εξόφθαλμα προβληματικό άρθρο ,  σε σημείο …ύποπτης καταστρατήγησης του , αυτούσιο το οποίο κ θα μοιραστώ μαζί σας :

«Κύριε υπουργέ ,

θεωρώ εξόφθαλμα προβληματική και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει η εξής πρόταση: το ποσό που θα προκύπτει ως καθαρό κέρδος θα προσαυξάνεται με το  ποσό που αντιστοιχεί στις μικτές αποδοχές του υψηλότερα αμειβόμενου υπαλλήλου που απασχολείται από τον υπόχρεο της παρ. 1, αναγόμενες σε ετήσια αμοιβή για πλήρη απασχόληση.

Προφανώς και μιλάμε για την «σύγκριση» με τον υψηλότερα αμειβόμενο εργαζόμενο της επιχείρησης, ειδικότερα στο κομμάτι της αναγωγής σε ετήσια αμοιβή για πλήρη απασχόληση. Εκτός του άδικου του θέματος, θεωρώ ότι θα είναι σχεδόν αδύνατον να βγει ένα ασφαλές αποτέλεσμα όταν αυτός ο «εργαζόμενος σύγκρισης» δεν είναι εργαζόμενος που εργάζεται 8ωρο και 5ημερο όλο τον χρόνο, αφού πραγματικά δεν κατανοώ πως θα μπορεί να γίνει αυτή η αναγωγή και σε ποιον μισθό θα προκύπτει η εν λόγω.

Όπως το αναφέρει ο νομοθέτης στο κείμενο, δεν θα αρκεί να πάρεις την ετήσια λίστα προσωπικού και να βρεις αυτόν που είναι στην κορυφή, αλλά θα πρέπει να τους αναγάγεις όλους σε πλήρους απασχόλησης για όλο τον χρόνο, προκειμένου να βρεις τον «πρωταθλητή» από τον οποίο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να «βγάζεις περισσότερα». Η μόνη περίπτωση να μην χρειάζεται αναγωγή θα είναι η επιχείρηση να απασχολεί όλο το έτος τους ίδιους οκτάωρους εργαζόμενους σε πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία, αλλά αλήθεια πόσες  είναι αυτές οι επιχειρήσεις; Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερες από όσες είχε ο νομοθέτης στο μυαλό του. Επίσης, αν υπολογίσουμε ότι η ίδια αναγωγή θα πρέπει να γίνεται ακόμα και για έναν εργαζόμενο που εργάστηκε για μία ημέρα ή ένα 15μερο πχ ευκαιριακά, τόσο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό είναι πολύ προβληματικότερο από όσο είχαμε στην αρχή στο μυαλό μας και σε επίπεδο αποτελεσμάτων κερδοφορίας, αλλά και σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης και υπολογισμού αυτού του δεδομένου.

Προς το παρόν δεν θα αναλύσω περαιτέρω επ’ αυτού το θέμα αφού θα περιμένουμε για αυτό το τελικό κείμενο του νόμου και τις ενδεχόμενες οδηγίες, αλλά όποιος από εμάς τους φοροτεχνικούς έχει τρέξει έλεγχο με έμμεσες τεχνικές ελέγχου, γνωρίζει πολύ καλά τι ταλαιπωρία κρύβει για όλους τους εμπλεκόμενους αυτή η διαδικασία, καθώς και πόσο μεγάλες μπορεί να είναι οι διαφορές που μπορούν να προσδιοριστούν με αυτές τις τεχνικές ελέγχου.

Αναμένοντας την απάντηση σας στην πράξη..»

 

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους μας…

Θάνος Ι. Κουκουλίτσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου ( κτήριο πλατεία)
4ος όροφος, γραφείο Δ1
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣSocial links
ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΕπικοινωνία
υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
(09:00 μέχρι και αργά το βράδυ).
(+30) - 694 4748793
(+30) - 694 8380239
Πού θα μας βρείτεΔιεύθυνση
Παπαναστασίου & Κύπρου (Κτήριο Πλατεία)
GET IN TOUCHΚοινωνικοί σύνδεσμοι
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by ΘΑΝΟΣ / ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Created by Pasteque.

Copyright by ΘΑΝΟΣ Ι.ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. All rights reserved.